Premis Euterpe 2007

Un any més, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, va organitzar la Gala de la Música Valenciana, on s'otorguen els Premis Euterpe.

Aquestos guardons naixen amb la intenció de convertir-se en referent del dinamisme i la creativitat en el món de la música, reconeguent així la tasca desinteressada de músics, compositors, institucions i, al cap i a la fi, de persones que treballen per la música en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

Els premis es divideixen en dos grups. Hi ha els Premis de l'Associat, on són les mateixes bandes federades les que voten i trien als guanyadors d'entre una sèrie de nominats, i el Premis Institucionals, que ixen de la pròpia Federació.

Dintre dels Premis de l'Associat, en la categoria de Millor Web, la FSMCV va nominar a la pàgina de la Unió Musical l'Horta junt a aquestes altres:

- Unión Musical de Moncada
- CIM La Armónica de Buñol
- Agrupació Artística Musical de Dènia
- Agrupació Musical "Mediterráneo" de la Vila Joiosa

La nominació la vam rebre per carta en un comunicat oficial i va fer-se pública en una roda de premsa celebrada en la seu de la Federació a València:

   

En aquest arxiu PDF podeu veure els diferents nominats en les diferents categories: Llibret Premis Euterpe 2007.

El dissabte 3 de novembre de 2007 tingué lloc a l'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València la VIII Gala de la Música Valenciana. Allà va acudir una xicoteta representació de la UMH amb la il.lusió de, per què no, resultar agraciats amb el premi, com així finalment va ser.

   
     

La nominació per sí mateixa ja era un premi a l'esforç desinteressat que fem entre tots per a que aquest projecte tire endavant. Voldria aprofitar per agraïr especialment a la Junta per apostar per comprar el domini, a Ximo, Salva Benlloch, Mª Carmen Bello, Josep Lluís Rodrigo, Elèna Casero, Ximena, Jorge (perquè li agafem de tot de la web del barri) i en general a tot/a aquell/a que de una manera o una altra ha col.laborat amb un comentari, una idea o una espenta.

Aquest premi ha significat una injecció de moral enorme per a continuar endavant, perquè si bé no tenim el millor continent (tecnològicament parlant), sí podem dir que tenim el millor contingut: la nostra Unió Musical concentrada en un grapat de bits a internet, que és allò que ens ha dut a guanyar aquest premi.

Ara és tasca de tots mantindre el nivell i participar activament per a que tot açò tinga sentit.

Gràcies a tots, aquest premi és de tots.

Jesús A. Álvaro
 

La figura d'Euterpe
pel seu escultor, Manuel Boix

Hacer sonar música es, ciertamente, una pericia complicada y difícil de explicar. Construir un instrumento, también lo es. Idear los sonidos, las armonías que uno quiere que se escuchen, aún lo es más. Al final, se trata de convertir en arte una combinación de sonidos estudiadísima y matemática.

Los hombres, deseosos siempre de querer encontrar explicaciones a todo, con el tiempo, han elaborado sistemas de conocimientos. Han elaborado, incluso, imágenes que nos explicasen aquello que no entendíamos. Y para explicar la música, en la Grecia antigua, pensamos la musa Euterpe, sutil y elegante, misteriosa, tierna.

El mundo clásico nos ha proporcionado diversas imágenes de esta musa, a partir de las cuales he trabajado, buscando continuar la tradición que se prolongó, después, al Renacimiento y al Barroco. Así, he actualizado su estética, elaborando una serie de dibujos iniciales que han dado como resultado un modelo de barro que más tarde se han reproducido en bronce, el cual constituye el Trofeo Euterpe de la Música.

 

 

Articles relacionats:

Diari Levante La gran fiesta de la música
Diari Las Provincias Premios con sabor a música
Barriosanmarcelino.es Premio Euterpe a la Mejor Web de Banda
Panorama-actual.es Premios Euterpe 2007
FSMCV.org La FSMCV entregó los Premios Euterpe 2007