BANDA SIMFÒNICA. Concert 13 març 2022 – 11 h.

La Unió Musical l’Horta, com cada any, celebra el Concert de Commemoració amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el proper diumenge 13 de març a les 11:00 hores amb l’actuació de la seua Banda Simfònica. La directora convidada Celia Torá Mateo i el director titular Juan Carlos López Luján, ens han preparat un concert creat íntegrament per dones: Sara Galiana, Amparo Edo, Ángela Gómez, Andrea Picó, María Andrés i Elvira Checa ompliran de música La Rambleta. Cartell: @graciagrafica.
.
Celia Torà Mateo. 1990 Natural d’Abanilla, Múrcia, inicia els seus estudis de fagot a l’edat de 9 anys a l’escola de música de la Santíssima Cruz.

Celia Torà és llicenciada en les especialitats de Fagot i Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música Manuel Massotti Littel de Múrcia.

Participa com a primer fagot en diferents Bandes de Múrcia, Almeria, Alacant i València.

Ha format part com fagotista en diferents orquestres simfòniques com l’Orquestra de la ciutat d’Elx, Orquestra Vega Baixa, Alacant. Orquestra de la UCAM, Orquestra “430 de Vigo”, Orquestra Clàssica Santa Cecilia de Madrid i amb l’Orquestra del Teatre Sant Carlo (Nàpols).

En l’actualitat, és directora titular de la Banda de San Fulgencio i la Unió Musical d’Hondón de los Frailes, totes dues a Alacant i de la banda de Bocairent.

Àngela Gómez Vidal. Guadassequies. És titulada professional de música amb l’especialitat de piano, graduada en música amb l’especialitat de clarinet al CSM “Salvador Seguí” de Castelló de la Plana i graduada en música amb l’especialitat de Composició al Joaquín Rodrigo” de València, obtenint el Premi Extraordinari fi de Títol en aquesta última especialitat.

La seua música s’ha interpretat en diferents auditoris, destacant el Palau de les Arts de València i les 39ª,40ª, 41ª i 42ª edicions del Festival ENSEMS, la 13ª Mostra Sonora de Sueca, el Valencia International Performance Academy & Festival 2017, la 3ª Edició del Sueca Sax, la 57ª Edició de la Setmana de Música Religiosa de Conca, el I Taller de Creació Sonora de la Jove Orquestra de València, el Festival Resis 2019 d’A Corunya i el NAK Festtival de Navarra.

Actualment impartix classes de piano i clarinet en les Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida.

Amparo Edo Biol és una trompista, compositora i directora valenciana amb experiència diversa en música de concert i escena, així com música per a mitjans audiovisuals.
Va començar la seua afició per la música en l’Ateneu Musical del Port. Allí va prendre les seues primeres lliçons, continuant la seua formació fins a finalitzar els seus estudis superiors de trompa.
Posseeix màsters en Educació, Tecnologia i Innovació, i Administració i Direcció d’Empreses, grau en Composició per a Mitjans Audiovisuals, va guanyar una beca completa de la SGAE per a cursar els seus estudis en Berklee College of Music. Es graduava ‘Cum laude’: Composició per a Música de Cinema.

Ha guanyat concursos de composició com l’International Women Brass Conference Prize, Premi Dona i Cultura (Gènesi, Diputació de Màlaga, 2013), i el Concurs Internacional de Composició Salvador Seguí.

Ha Composat per artistes i agrupacions reconegudes com Spanish Brass i la Banda Simfònica Municipal de Barcelona i el Metall·lògic Ensemble.

Ha participat en nombrosos enregistraments com trompista, destacant l’àlbum Provisió (2010) de Danilo Pérez, nominat a un Grammy. Ha col·laborat amb el cantant Santiago Auserón com a arranjador en l’àlbum i gira *Vagamundo (2014-2018).

Elvira Checa Gil és de Beteta, però resideix a Barcelona des de molt jove, i és autora del pasdoble taurí La Puerta Grande que es va fer popular quan durant un temps per ser la sintonia de la retransmissió de les corregudes de bous per TVE. Ha compost un recent pasdoble titulat Llum de Plans per a commemorar el centenari de la plaça de bous d’Albacete.

Deia en una ocasió Elvira que La Porta Gran “està dedicat a tots i cadascun de nosaltres, perquè tothom en el seu treball vol eixir per la porta gran”.
Elvira Checa, es compositora però a més es cantant i autora del llibre Pell de fang.

Sara Galiana Sola. València 1989. Ha rebut formació musical en els conservatoris de Sant Esteban i Velluters, on va cursar el grau professional piano i composició i en el Conservatori Superior Joaquín Rodrigo grau superior de composició. I un certificat en FILM SCORING en la UCLA (Universitat de California en los Angeles)
Ha participat en diversos cursos obtenint en el Seminari Internacional de Música 2007 una beca de la Fundació Bancaixa.

Especialitzada en música de cinema i audiovisuals, ha format part de l’equip de pel·lícules com Star Wars IX, Frozen 2, Trolls 2, Maléfica 2, Doctor Dolittle , com a compositora en una sèrie animada en l’empresa d’animació “Animation Earth”.

També ha participat en projectes de mastering per a aplicacions mòbils.

A més, ha participat en diversos concursos de composició nacionals i internacionals per a banda simfònica i orquestra simfònica obtenint diversos premis, i fent arranjaments orquestrals de peces d’altres autors.

Stonage va ser l’obra guanyadora de l’I Concurs de Composició convocat pel Patronat de Música de la ciutat d’Eivissa amb motiu del 25é aniversari de la Banda Simfònica ‘Ciutat d’Eivissa’. Es una obra per a Banda simfònica narra els primers passos de la humanitat en la terra. La invenció de la música, la duresa de les glaciacions, la transformació de l’home nòmada en sedentari i la consolidació del mateix en clans o famílies.

Andrea Picó Font. Benilloba, 1984
Este pasdoble està dedicat a la memòria de Luisa Font, tia de la autora, una persona molt important en la seua vida.

A més Andrea Pico amb el pasdoble la VICTORIA va ser la guanyadora en 2020 del primer concurs de pasdobles del programa de radio “ de banda a banda d’ A PUNT media.
Andrea actualment es percussionista de la Banda de Dones de la Federació Societats Musicals de la CV

Maria Teresa Andrés. València 13/09/1910. Va estudiar piano amb Antonio Fornet Asensi. A més, va rebre classes particulars de piano de Ramón Ribes, que la va encoratjar per continuar els estudis musicals, que acabaria l’any 1930 al Conservatori de València.

La seua carrera com a concertista es va trencar per la seua malaltia, l’asma.
Fou professora de piano del Conservatori de València. Va escriure sobretot música per a banda, però també escrigué valsos, boleros i pasdobles, essent la seua una música senzilla i amb un to popular, dirigida sobretot al ball i a les revetlles.

En els anys 80 a petició de l’alcalde de Benimarfull va compondre, el pasdoble Benimarfull, i el pasdoble El Delirio, Ché. Les seues composicions es troben a la Biblioteca Municipal de València.

 

 

Scroll Up