Conjunt Instrumental Jove

A l'octubre de 1998 comencen els primers assajos de la Banda Juvenil de la Unió Musical l'Horta, «la Bandeta», que sorgeix com a idea d'una assignatura de conjunt instrumental dins de l'Escola de Música. En el Concert de Nadal d’eixe mateix any es presenta oficialment a l'església del barri, interpretant el pas-doble Francisco Bravo. Des de llavors, ha estat treballant infatigablement de la mà dels directors Juan Carlos López Luján (des de 1998 fins 2020), Joaquín J. Estal Herrero (2020-2021), Miquel Madrigal Ruiz (2021-2022) i Javier Pérez Zorío (des de 2022).

 

La Banda Juvenil, als seus orígens, participà en diverses audicions de l'Escola de Música i també al costat de la Banda Simfònica de la Unió Musical l’Horta en nombrosos concerts.

Poc a poc va adquirint una major personalitat i rellevància i el 4 de juliol del 2001 realitza el seu primer concert en solitari per a la cloenda del curs 2000-2001, on van participar més de 50 components. Des d’aleshores ha estat present sempre en aquests concerts de final de curs.

El Conjunt Instrumental Juvenil ha realitzat més de seixanta concerts al llarg d’aquests anys, participant en festivals amb altres agrupacions com Benimàmet, Sedaví, Patraix, Villar del Arzobispo, Benimaclet, Benicalap, Paiporta i Cocentaina entre altres.

Ha tocat al Palau de la Música de València en alguns concerts benèfics, com els que tingueren lloc els anys 2003, en solidaritat amb Galícia, o el 2007 i 2010 a favor de l’Associació Valenciana Síndrome Prader-Willi.

També ha estat present en altres concerts al Palau com són les celebracion dels seus V aniversari (2004) i X aniversari (2008) o el XXV aniversari de la Unió Musical l’Horta de Sant Marcel·lí (2005) on actuà conjuntament amb la Banda Simfònica i la Coral de la Unió.

L’any 2018 es presenta al III Certamen de Bandes Juvenils de Castellar-l’Oliveral, obtenint el Segon Premi i l’any 2019 acompanya magistralment l’espectacle DANSEM al teatre La Rambleta de València.

A aquesta formació compta actualment amb unes 35 persones (de 3r i 4t d’Ensenyaments Elementals i 1r d’Ensenyaments Professionals) i continua enriquint culturalment el barri de Sant Marcel·lí i l’Escola de Música, mostrant al públic el seu esforç, il·lusió i admiració per la música.

Director Javier Pérez Zorío

Scroll Up