Directora Amparo Aguado Tronchoni

Naix a Picassent (València) al si d’una família de gran tradició musical. Comença els seus estudis musicals a l’escola de música de la seua població natal per a, posteriorment, continuar la seua formació al Conservatori Professional de Música II de València i al Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló, on obté el Títol Professional i Títol Superior de Música en l’especialitat de Violí. Complementa aquests estudis amb el Màster Universitari en Música en l’especialitat d’Educació Musical a la Universitat Politècnica de València. Amplia els seus estudis al Conservatori Professional de Música de Torrent i al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, on obté el Títol i Premi Professional de Música i el Títol de Grau Superior en Música en l’especialitat de Viola. S’endinsa en el camp de la direcció baix la tutela del seu professor i mentor D. Juan José Aguado Baena.

Ha estat alumna dels professors/es de violí Rafael Ramón, Alejandro Abad, Rosa María Plà i Eduardo Arnau; i amb la viola dels professors/es Ana Martínez, Clara Blat, Pablo García i Francesc Gaya. A banda, perfecciona la seua tècnica tant amb el violí com amb la viola amb professors de nivell nacional e internacional com Christophe Guiot, Santiago Juan, Roberto Valdés i Santi Cantó entre altres.

Durant els seus anys de formació ha format part de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana amb el director D. Manuel Galduf, Orquestra Filarmònica i de Cambra de la Universitat de València sota la direcció de D. Cristobal Soler i Joven Orquesta de estudiantes de la Comunidad de Madrid amb D. Enrique García Asensio.

La seua trajectòria professional reuneix les tres vessants que l’han marcada durant la seua formació; la docència, la interpretació i la direcció. Realitzant aquestes funcions en diversos centres i associacions musicals de la Comunitat Valenciana.

Com a docent es professora de violí i viola del Centre Autoritzat Professional i Escola de Música “Taller de Música Jove” de Benimaclet desde l’any 2008 i professora de violí i música de cambra del Centre Autoritzat Elemental i Professional “Alsina” de València desde l’any 2023.

Forma part actualment com a violinista i violista de la Camerata “Lliria City of Music” i de l’Orquestra de Cambra i Sinfònica de la Ribera.

Es directora titular desde l’any 2009 de l’Orfeó del Cercle Catòlic “San Roque” de Burjassot, directora titular de l’Orquestra “Música Jove” de Benimaclet (València) desde l’any 2015 i, recentment (2024) assumeix la direcció de l’Orquestra de la Unió Musical l’Horta de Sant Marcel·lí de València.

A banda, anualment, participa com a professora de violí, viola, música de cambra i orquestra al Curso Internacional de Técnica e Interpretación para instrumentos de Cuerda “Ciudad de Zamora” desde l’any 2007.

Scroll Up