Grup d’Acordions

Fa poc més de 20 anys que l’acordió es va introduir com instrument d’aprenentatge a la Unió. D’un inici amb pocs alumnes, però molt il·lusionats, es va passar a quasi una orquestra d’acordions amb més 12 instruments i amb l’ajuda de baix i percussió. Es cert que l’edat dels components ha sigut alta, podríem dir adults/sèniors, fet que ha ocasionat la davallada d’alumnat per qüestions òbvies al pas dels anys.

Actualment la Unió  ofereix classes d’acordió d’una hora cada 15 dies. El professor és Pepe Navarro, músic de llarga trajectòria que ha dirigit durant anys la seua pròpia orquestra compartida amb les classes de piano i acordió. També imparteix classes a les escoles musicals de Castellar i Campanar.

A la Unió,  a més de poder fer classe individual de l’instrument, hi ha una sessió quinzenal grupal on els acordions, acompanyats de baix i guitarra espanyola, assagen repertori per a poder actuar conjuntament tant en APN (A poqueta nit) com en concerts sol·licitats per associacions, entitats o agrupacions diverses. Aquesta opció també està dirigida pel mateix Pepe Navarro.

L’acordió és un instrument popular des de principis del segle XIX. Des del seu naixement va desplaçar altres instruments monofònics per les possibilitats que té ell sol de produir música. Pot tocar la melodia en una mà i en l’altra acompanyar-se de baixos, acords i ritmes amb un nivell sonor perfectament audible en espais oberts. Així va esdevindre en un instrument de festa al carrer que es va estendre per Europa i Llatinoamèrica. 

Director José Navarro Amador

Scroll Up